Šta je Dermalni Filler? Šta je hijaluronska kiselina?

Jeste li ikada čuli za dermalni filer? Šta je sa hijaluronskom kiselinom ili HA? Ne brinite ako niste - svet kozmetičkih tretmana često sadrži užasno mnogo žargona, što može biti zastrašujuće i obeshrabrujuće ako niste dole sa jezikom.


Međutim, oba pojma se odnose na vrlo jednostavne koncepte koji bi se mogli pokazati ključnim za oživljavanje umornih ili istrošenih crta lica i vraćanje vašeg lica u mladenačko, briljantno najbolje. Radeći obrnuto, evo jednostavnih definicija dva pojma koje bi trebale da razjasne zabunu i daju vam samopouzdanje da identifikujete i razgovarate o proceduri koja vam odgovara.

Šta je hijaluronska kiselina?

Kolokvijalno, hijaluronska kiselina (ili HA) je poznata kao prirodna hidratantna krema za telo. To je prirodno jedinjenje koje se formira pod našom kožom i privlači molekule vode, obavljajući tako neophodnu hidratantnu funkciju u celom telu. Ne samo da nam pomaže da ostanemo navlaženi i sprečava da se isušimo, već je i od vitalnog značaja za održavanje pune, čvrste kože.

U mladosti proizvodimo HA u izobilju. Nažalost, kako starimo, naša tela postaju manje vešta u stvaranju HA, što može dovesti do stvaranja bora i nabora (naročito oko usta, nosa i očiju), kao i do smanjenja elastičnosti i umorne kože. Kako se suprotstaviti ovom prirodnom fenomenu? Uz pomoć dermalnih punila, naravno.

Šta su dermalni fileri?

Dermalni fileri su sintetičke formulacije HA koje su sve osim identične kiselini koja prirodno stvara u našim telima. Hijaluronski fileri farmaceutskog kvaliteta i potpuno biorazgradivi se ubrizgavaju u zahvaćeno područje kako bi se obezbedilo brzo povećanje HA i stimulisala proizvodnja prirodnog HA u tom procesu. Izuzetno svestran tretman, dermalni fileri se mogu koristiti za:


  • Smanjite pojavu „tamnih krugova“ ili vrećica ispod očiju
  • Vratite volumen obrazima
  • Preoblikujte brade i nos
  • Podignite vilicu
  • Napravite punije, slatke usne

Dermalni fileri su pogodni za smanjenje efekata starenja kod muškaraca i žena i odlična su neinvazivna alternativa hirurgiji. Uz kratku proceduru i minimalno zastoje, oni su savršeno rešenje za svakoga ko želi da povrati slavnost mlađih godina, a da ne ode pod nož. Takođe se mogu potpuno rastvoriti hijaluronidazom ako je potrebno, dajući vam 100% mira.